ג׳אז

הג'אז……

ג'אז זו מילה שכוללת בתוכה המון המון. המון סגנונות מוסיקליים, המון סגנונות תנועה ועולם עשיר של רווחים לכל אחת שטועמת ומתמקצעת…..

אמנם הג'אז כמו יושב נדבך על נדבך אחרי הבלט הקלאסי ועוד אפשר לאמר שקצת גם אחרי המחול המודרני, אבל הוא כמו לעלות ולעלות ולהגיע לשיא.

את כל היתרונות של הבלט הקלאסי נקבל בסופו של דבר, אך נשלים גם הרבה חסרונות ועל מה אני מדברת??

במחול הג'אז יש עבודה חזקה על קוארדינציה, הפרדת איברים ועבודה דינאמית.

את כל התרגילים שבבלט הקלאסי אעשה באופן הנתמך בבאר, בליווי פסנתר ובעבודה מתונה, כאן אעשה באופן מאתגר יותר, בקצב דינאמי ובתוספת של כמה אתגרים בדרך.

ישנה דרך ארוכה שהיא קצרה ודרך קצרה שהיא ארוכה ולא תמיד ברור מה עדיף על פני מה. מה שבטוח שבכל תחום מחול יש את היתרונות שלו וחשוב למצות את הטוב מכל אחד.

ללמוד בלט קלאסי במשך הרבה שנים יוצר עיוות תנועתי לצד האצילות והדיוק שהבלט לימד את הרקדנית. אמנם הרקדנית נראית מיליון דולר, במידה ועושה עבודה נכונה, אך אם אכניס אותה לשיעור ג'אז- לרוב לא תמצא את עצמה ולא תדע איך להשתלב. 

רקדניות שמשתלבות בקלות במגוון סגנונות, אלו בנות שהתנסו במחול יותר מאתגר או לחילופין, כאלו ש"יש להן את זה" מבחינת קוארדינציה, תנועה וקצב. 

מעבודתי בסטודיו, ראיתי במשך השנים לקויות שממש הטרידו את מנוחתית. הרבה ניפנפו לי בתעודות של כל מיני בתי ספר, אך בפועל כשהגיעו ללמד משהו שקצת יצא ממשבצת הקורס שאותו למדו, לא מצאו את עצמן ולא הסתדרו. הדבר היה נורא מטריד בעיניי כי מורה למחול צריכה לדעתי להיות מומחית בדבר אחד עיקרי וזה להשתמש בתנועה וקצב באופן מושלם.

לאורך השנים זיהיתי דבר נורא מעניין- תלמידות שלומדות בלט קלאסי יוצרות חלישות הדעת בתלמידות שלומדות סגנונות אחרים (בתור מתחילות), גם כשהן מביאות חומרים נורא פשוטים וגם כאשר רמת הביצוע ירודה. מאידך גיסא- תלמידות שלמדו בלט קלאסי יתקשו מאד להשתלב בשיעורי הג'אז בהתחלה, מה שלהפך יקרה בתלמידות שהגיעו עם רקע של ג'אז אל המחול המודרני או הבלט הקלאסי.

 

עוד הרבה ניתוחים והתעמקויות עשיתי בעניין לאורך השנים והמסקנה שלי מאד ברורה, הן לתלמידות ובעיקר למי שרוצה להפוך את התחום למקצוע- לעולם לא להצמד לקלאסי בלבד. להתחיל איתו כבסיס- כן. לשלב אותו עם עוד תחום- מבורך. אבל לא להשאר שם ולא להתקבע.

הערה חשובה- בלט קלאסי בשילוב של מחול מודרני לא עוזר לבסס קוארדינציה ולא מכיל בתוכו את השילוב המושלם של ג'אז יחד עם תחומי מחול נוספים. 

 

בהצלחה!

הכשרת מורות למחול
באוירה חרדית שמורה

לה פוינט, בית הספר לאומנויות המחול של לאה טייר מזמין אותך להצטרך לנבחרת המורות למחול במסלול הכשרה מקיף ורב תחומי.
הקורס יועבר ע"י המורות הטובות ביותר בתחום תוך שמירת הערכים ואוירה מתאימה. צוות חרדי בלבד!

ההכשרה כוללת:

הזדמנות אחרונה להצטרף לקורס 2024
הזדרזי לשריין לך מקום